Translation


Raadschelders Varens
Achterweg 34
1424 PR De Kwakel
The Netherlands
Tel: +31(0)297363200

KVK: 34079622
BTW: 810093054B01

Varen weetjes

9April - kopie
Platycerium bifurcatum

Deze plant wordt ook wel “De Hertshoorn”genoemd.
De Platycerium groeit van nature op boomstronken, takken en rotsen en halen hun voedsel hieruit. De vilte laag op de bladeren beschermt de plant tegen uitdroging en insecten; dus niet wegpoetsen! De schudbladeren in het midden van de plant lijken de plant te beschermen tegen indringers, soms worden deze bladeren bruin, niets om van te schrikken.
Humata tyermannii

“De plant met de Apenpootjes”.
De Humata is zo bijzonder om zijn wortels die over de pot heen groeien, deze wollige voetjes worden ook wel apenpootjes of konijnenpootjes genoemd. Hoe ouder de plant des te mooier de sierwaarde.
Nephrolepis

De Nephrolepis is een sporenvaren en behoort tot de oudste groep planten op aarde en is daarom vaak aangetroffen als fossiel. Varens hebben sinds vele eeuwen een belangrijke rol gespeeld in medicijn bereiding. De Nephrolepis is een sterk luchtzuiverende plant, die gezondheid en rust uitstraalt.


Phlebodium blue star

Deze varen is een echte sfeermaker en met zijn prachtige grijsblauwe kleur een tropische schoonheid om te zien. In het wild groeit deze plant in boomtoppen van nevelwouden tot aan moerassen in Florida. Het is een echte surviver! Een sterke varen zonder bladval en met een mooie opvallende kleur.

 

Home | Consument | Handel | Foto's | Certificaten |Contact

Copyright © 2020. All Rights Reserved.